Couscous met gegrilde vis en groente

Getty Images

Vind je het moeilijk om elke week vis te eten? Probeer dan dit gerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 - 3 theelepels ras el hanout
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 3 eetlepels olie
  • 2 stukjes vis, bijv. kabeljauw, koolvis
  • Materialen: grillpan of grill

Bereiding

  1. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
  2. Doe de couscous in een kom, schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het in snippers.
  4. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de paprika in stukken en de courgette en aubergine in dunne plakken.
  5. Fruit de ui en de knoflook met ras el hanout en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht. Bak de paprika mee.
  6. Meng dit door de couscous.
  7. Bestrijk de plakken courgette en aubergine met een beetje olie en grill ze in een grillpan of onder de gril gaar.
  8. Bestrijk de stukken vis met een beetje olie en strooi er wat ras el hanout over. Grill de vis in enkele minuten gaar.
  9. Meng de groente door de couscous en leg de stukken vis er op.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum