 
Getty Images
      
  Vind je het moeilijk om elke week vis te eten? Probeer dan dit gerecht.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 - 3 theelepels ras el hanout
- ½ theelepel komijnzaad
- 3 eetlepels olie
- 2 stukjes vis, bijv. kabeljauw, koolvis
- Materialen: grillpan of grill
Voedingswaarden
    Energie 
              
  600kcal
          
    Eiwit 
              
  40 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
- Doe de couscous in een kom, schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het in snippers.
- Maak de rest van de groente schoon. Snijd de paprika in stukken en de courgette en aubergine in dunne plakken.
- Fruit de ui en de knoflook met ras el hanout en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht. Bak de paprika mee.
- Meng dit door de couscous.
- Bestrijk de plakken courgette en aubergine met een beetje olie en grill ze in een grillpan of onder de gril gaar.
- Bestrijk de stukken vis met een beetje olie en strooi er wat ras el hanout over. Grill de vis in enkele minuten gaar.
- Meng de groente door de couscous en leg de stukken vis er op.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
