Dinsdag: Snijbonensalade met knapperige kokos

Getty Images

Maak je eigen seroendeng

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel reepjes geschaafde geroosterde kokos of geraspte kokos

Bereiding

1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
2. Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
3. Meng het sjalotje met 1 eetlepel water, de sambal, citroensap en de basterdsuiker en schep dit door de nog warme snijbonen. Laat de groente afkoelen.
4. Bak eventueel de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin.
5. Strooi de kokos over de salade.

Menusuggestie

Lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

    * 200 gram runderlap
    * 1 tomaat
    * 1 eetlepel vloeibare margarine
    * 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
75kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum