Empanadas

Getty Images

Gevulde deegpakketjes, afkomstig uit de Argentijnse keuken. Een gemakkelijk en heerlijk hartig gerecht! Ook geschikt als bijgerecht of hapje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 lapjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 2 eieren
  • Stukje prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram vegetarisch rul gehakt
  • 1 eetlepel jalapeñopepers (potje)
  • (gerookt) paprikapoeder
  • Tomatenketchup
  • 1 eetlepel halfvolle (koffie)melk

Bereiding

  • Laat de lapjes deeg op het aanrecht ontdooien. Warm de oven voor op 200° C.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Maak de prei en de knoflook schoon en snijd het fijn.
  • Fruit de prei en de knoflook zacht in de olie.
  • Bak het vegetarische gehakt kort mee.
  • Pel de eieren en snijd ze in stukken.
  • Schep de stukken ei door het gehaktmengsel.
  • Maak het mengsel pittig op smaak met de kleingesneden jalapeñopepers, wat paprikapoeder en tomatenketchup.
  • Verdeel dit over één helft van de lapjes deeg.
  • Vouw het deeg dubbel en snijd eventueel de hoekjes er af zodat de pakketjes half rond zijn. Druk de randen met een vork goed dicht.
  • Bestrijk ze met een beetje (koffie)melk.
  • Bak de empanadas in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.

Menusuggestie

Lekker met een maissalade met olijven.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 blik maïs
  • 1 gegrilde paprika (pot)
  • 12 olijven
  • 1 eetlepel limoensap
     

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum