 
Getty Images
      
  De gegrilde groente geef je extra smaak door de avocadodressing met sinaasappelsap.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- Stuk pompoen
- 1 rode ui
- 1 kleine winterwortel
- Stuk knolselderij
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sinaasappel
- ½ avocado
- 1 eetlepel hazelnoten
Voedingswaarden
    Energie 
              
  285kcal
          
    Eiwit 
              
  5 gram
          
    Koolhydraten 
              
  20 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
- Maak de groente schoon.
- Snijd het stuk pompoen in stukken, de ui in partjes, de wortel in plakken en de knolselderij in blokjes.
- Klop wat peper door de olie en meng dit door de groente. Schep de groente op de bakplaat.
- Grill de groente in de hete oven in 25- 30 minuten gaar. Schep de groente halverwege een keer om.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
- Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en pureer het met het sinaasappelsap en wat sinaasappelschil tot een dressing.
- Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
- Verdeel de groente over 2 borden, schep de dressing er op en strooi de hazelnoten er over.
Menusuggestie
Lekker met reepjes tofu en volkorenpasta.
	
	Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram volkoren spaghetti
Ingrediënten over?
Avocado: bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
