Gehaktballetjes in rode wijn

Breng de bal aan het rollen met het gerecht van vandaag. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met doperwtjes en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • ½ snee volkorenbrood zonder korst
  • 2 takjes peterselie
  • Geraspte citroenschil
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel olie
  • ½ dl rode wijn
  • Reepjes citroenschil

Bereiding

  1. Week het brood enkele minuten in koud water.
  2. Snijd of knip de peterselie klein.
  3. Knijp het brood uit en voeg de peterselie, wat geraspte citroenschil, de Parmezaanse kaas, het gehakt, peper en een beetje zout toe.
  4. Kneed dit goed door en vorm er 6-8 gehaktballetjes van.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten bruin. Voeg de wijn toe en laat de gehaktballetjes in 10 minuten gaar sudderen. Roer reepjes citroenschil door de jus.

Menusuggestie

Lekker met doperwtjes en aardappelpuree

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten

Voedingswaarden per persoon

 
Energie 310 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 4 gram
Vet 20 gram
Verzadigd vet 8 gram
Vezels 1 gram  

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum