Gemarineerde ananas

Getty Images

Een heerlijk nagerecht met verse ananas. Oftewel, fruitige zoetigheid!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 2 schijven verse ananas
  • ½ vanillestokje
  • 1 dl appelsap
  • 1 eetlepel geraspte kokos

Bereiding

  1. Snijd de schijven in blokjes.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal er met een scherp mesje het merg er uit.
  3. Breng het appelsap met het vanillestokje en het merg aan de kook. Meng de blokjes ananas er door en warm dit kort mee.
  4. Laat de ananas in het vocht afkoelen.
  5. Verdeel de ananas over 2 schaaltjes en strooi de kokos er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht reepjes kalkoenfilet, broccoli en aardappelcurry.

Ingrediënten over?

Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen. Gebruik een stuk verse ananas in een smoothie, fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
 

 

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum