Getty Images
      
  Zo geef je het vlees iets extra's.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 3 bosuitjes
 - 2 eetlepels olie
 - 3 theelepels kerriepoeder
 - ½ eetlepel volkorenmeel
 - 1 eetlepel geraspte citroenschil
 - 150 gram varkensfilet
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  225kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  7 gram
          
    Vezels 
              
  2 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  100 milligram
          Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 2 cm.
 - Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit daarin de bosui met de kerrie enkele minuten.
 - Strooi er peper en de bloem over en warm dit goed door.
 - Giet er bij gedeelten 150 ml water bij tot een saus is ontstaan.
 - Voeg de citroenschil toe en laat de saus zacht trekken.
 - Snijd het vlees in smalle repen en bestrooi ze met peper.
 - Verhit de rest van de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees in enkele minuten gaar en bruin.
 - Geef de saus er bij.
 
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
 - 6 aardappelen
 
Ingrediënten over?
Bosuitjes: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum