Geroerbakte filetlapjes met peultjes en noten

kipfilet
Getty Images

Snel en makkelijk. Geniet van een lekker kipje met groente en noten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gemarineerde varkensfiletlappen
  • 1 dunne prei
  • 200 gram peultjes
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl bouillon
  • Ketjap
  • 2 theelepels maïzena

Bereiding

  1. Snijd de filetlapjes in dunne repen.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  3. Maak de peultjes schoon en halveer ze.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en neem ze uit de pan.
  5. Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
  6. Roerbak de prei en de peultjes enkele minuten mee.
  7. Voeg de bouillon toe en maak het geheel op smaak met wat ketjap en eventueel peper.
  8. Bind het vocht met de aangemengde maïzena.
  9. Strooi er de cashewnoten over.


Menusuggestie

Lekker met mihoen.


Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels mihoen

Voedingswaarden

Energie 
370kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum