
Getty Images
Heerlijk recept wat ook lekker is met gebakken tempé en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ granaatappel of 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 500 gram witlof
- 1 kleine appel
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel cajunkruiden zonder zout
Voedingswaarden
Energie
135kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
20 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten.
- Was de appel en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar.
- Bak de laatste minuut de blokjes appel mee.
- Maak het op smaak met de cajunkruiden en strooi er de granaatappelpitjes over.
Menusuggestie
Lekker met gebakken tempé en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 plakken tempé
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Granaatappel:
Bewaar granaatappels buiten de koelkast op een droge plek. Gebruik de rest van de granaatappelpitjes in de yoghurt of vanillevla. Ook lekker op een geroosterde boterham met een beetje hüttenkäse.