Geroerbakte zalm

Getty Images

Heerlijk voor de vanavond: geroerbakte zalm. Dit visgerecht heeft een bereidingstijd van 15 minuten en is geschikt voor twee personen. Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • Stukje prei
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl visbouillon
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 sojasaus of ketjap

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
  3. Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Verwarm de margarine in een wok of hapjespan.
  5. Roerbak hierin de vis enkele minuten.
  6. Voeg de bouillon, de tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.
  7. Roer de maïzena glad met wat water en bind hiermee het vocht licht.
  8. Maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon, margarine en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
      Recept   Menu
Energie     315 kcal   465 kcal
Eiwit     25 gram   35 gram
Koolhydraten     10 gram   35 gram
Vet     20 gram   20 gram
Verzadigd vet     3 gram   3 gram
Vezels     2 gram   10 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum