Geroosterd Turks gehakt met yoghurtsaus

Getty Images

Een heerlijk zomers gerecht voor op de grill!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 8 takjes koriander
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 2 theelepels gemalen cayennepeper
  • 1/3 komkommer
  • 2 dl (turkse) yoghurt

Bereiding

  1. Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
  2. Was de koriander en knip het klein.
  3. Maak het gehakt aan met de sjalot, de helft van de koriander en de specerijen.
  4. Vorm er rolletjes van.
  5. Rooster de gehaktrolletjes op de barbecue, in een hete grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  6. Schil het stuk komkommer en rasp het grof boven een kom.
  7. Klop er de yoghurt en de rest van de koriander door.
  8. Geef de saus en (pita)broodjes bij het vlees.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade, bijvoorbeeld Rucola-tomatensalade en 4 pitabroodjes

Voedingswaarden

Energie 
320kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum