 
Getty Images
      
  Een lekkere manier om witlof te bereiden met sinaasappel.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 600 gram witlof
- 1 (onbespoten) sinaasappel
- 4 jeneverbessen
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden
    Energie 
              
  95kcal
          
    Eiwit 
              
  3 gram
          
    Koolhydraten 
              
  7 gram
          
    Vezels 
              
  3 gram
          
    Vet 
              
  6 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  10 milligram
          Bereiding
- Maak het witlof schoon.
- Snijd dunne struikjes eenmaal in de lengte door en snijd dikke struikjes in de lengte in vieren.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
- Plet de jeneverbessen.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de stukken witlof een beetje bruin.
- Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de jeneverbessen en een beetje water toe.
- Smoor het witlof met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met een runderlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 250 gram runderlap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
