Gestoofde kip

Getty Images

Een recept met kip en rozemarijn zorgt altijd voor een feest op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 kippenbouten zonder vel
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 takje rozemarijn

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook snijd de ui en knoflook klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken of in vieren.
  3. Bestrooi de kip met peper.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip bruin.
  5. Neem de kip uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  6. Voeg de kip weer toe met de champignons.
  7. Voeg 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en leg de rozemarijn in de pan.
  8. Sluit de pan met een deksel. Laat de kip in 1 uur gaar sudderen.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.


Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum