
Getty Images
Een klassiek gerecht, maar op een andere manier bereid.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Stukje prei
- 2 tomaten
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel ketjap manis
- 150 gram volkoren macaroni
- 500 gram broccoli
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 2 eetlepels halfvolle melk
- ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 3 takjes selderij
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Leg de groente in een stoommandje of zeef.
- Snijd de kip in repen en wrijf ze in met de ketjap. Schik de kip op de groente.
- Breng in een pan 200 ml water aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef erop. Stoom de kip in 25 minuten gaar.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de dikke steel en snijd de stelen in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
- Meng het meel met de melk en de tomatenpuree.
- Voeg dit al roerend bij het stoomvocht en breng de saus aan de kook. Laat de saus nog een minuut doorkoken.
- Maak de saus op smaak met kleingesneden selderij en peper. Geef de saus bij de kip, groente en macaroni.