
Getty Images
Rijst met groente, ham én fruit. Na een half uurtje roerbakken staat dit gerecht op tafel. Geniet ervan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels olie
- 150-200 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
- 5 dl bouillon
- 400 gram roerbakmix
- 150 gram ham in dikke plakken
- 8 gedroogde abrikozen
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
5000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie en het gemberpoeder in de olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst 10 minuten.
- Schep er voorzichtig de roerbakmix door en kook het gerecht in nog 10 minuten verder gaar.
- Snijd de ham in blokjes.
- Knip of snijd de abrikozen in stukjes.
- Meng de ham en de abrikozen door de rijst.
- Warm dit goed door.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.