
Getty Images
Een heerlijk stoofschotelrecept waar je helemaal van opkikkert.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 1 dunne wortel
- ½ rode peper
- 100 gram champignons
- 1 stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 125 gram)
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ blikje tomatenblokjes zonder zout
- 100 ml groentebouillon met minder zout
Voedingswaarden
Energie
230kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes, de wortels in schuine plakken, de peper in reepjes en de champignons in plakken.
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
- Fruit de ui in de olie glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Fruit de gember, de komijn, de koriander en de peper kort mee.
- Voeg de groente, de kikkererwten, de tomatenblokjes en de bouillon toe. Stoof het gerecht 15 minuten.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 120 gram zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: dDoe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.