Getty Images
Waan u op vakantie met deze heerlijke Marokkaanse stoof. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met zilvervliesrijst.
Ingrediënten
- 1 kleine courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 vleestomaten
- 20 gram rozijnen
- 175 gram quornstukjes
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- Mespunt kaneel
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Maak de courgette en de paprika schoon en snijd ze in blokjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon.
- Snijd de ui in snippers en hak de knoflook grof.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Was de rozijnen.
- Schep alles door elkaar in een braadpan.
- Meng er de Quorn, peper, een beetje zout, de koriander, de kaneel en de olie door.
- Zet de pan met een deksel er op op klein vuur.
- Laat het gerecht in 30 minuten gaar sudderen. Schep het eventueel een keer om.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 265 kcal | 460 kcal |
| Eiwit | 15 gram | 20 gram |
| Koolhydraten | 25 gram | 65 gram |
| Vet | 8 gram | 10 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
| Vezels | 9 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum