
Getty Images
Harira is een rijkelijk gevulde maaltijdsoep uit Marokko.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Klein lamslapje van 150 gram
- 2 eetlepels olie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- Half bosje koriander
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blaadje laurier
- Kwart bouillontablet met minder zout
- 1 koolrabi of raapje
- 1 klein blik kikkererwten (ca. 250 gram uitlek gewicht)
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes. Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de koriander en hak de steeltjes klein.
- Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het laurierblad en 250 ml water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
- Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes. Stoof de koolrabi de laatste 10 minuten met het vlees mee.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Roer de kikkererwten en de tomatenblokjes door de soep en warm het geheel nog even door.
- Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.