Herfstcrumble met appel, peer en vijg

Lekker én simpel recept voor heerlijke herfstcrumble

Heerlijke herfstcrumble met appel, peer en vijg
Puur Gezond

Op een regenachtige, herfstige dag kom je toch net wat makkelijker je bed uit als je weet dat een heerlijke crumble met herfstfruit op je wacht... Heerlijk als ontbijt, maar kan ook heel goed als toetje.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 1 appel (liefst een moesappel, zoals goudreinet)
  • 1 peer
  • 1 vijg
  • 25 gram walnoten
  • 8 eetlepels volkorenmeel
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels honing

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in stukjes. Maak de vijgschoon en snij deze ook in stukjes.
  • Doe het fruit in een ingevet ovenschaaltje.
  • Hak de walnoten fijn en meng deze met het volkorenmeel.
  • Snij de boter in piepklein stukjes, meng de boter en de honing door het meel.
  • Maak er met de vingers grove kruimels van en verdeel dit over het fruit.
  • Bak de crumble 20 minuten in de oven.

Lekker met een schep kwark of Griekse yoghurt.

Dit is een recept van Puur Gezond.

Auteur 
Bron 
  • Puur Gezond