Geniet van een koolhydraatarme pizza
![bloemkoolpizza](/sites/default/files/styles/header_image/public/bloemkoolpizza_0.jpg?h=34b0936a&itok=nbpz5svl)
Getty Images
Ideaal voor iedereen die koolhydraatarm wil eten! Maar ook als je gewoon meer groenten in de maaltijd wil hebben. Maak eens een pizzabodem van bloemkool.
Ingrediënten:
- 1 kleine bloemkool (750 gram)
- 2 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Italiaans kruiden
- 250 ml tomatensaus beleg naar keuze
- Bakpapier
Bereiden
- Rasp of maal in de keukenmachine de bloemkool heel fijn.
- Meng de eieren, olijfolie, Italiaanse kruiden en een snufje zout erdoor. Schep goed door elkaar.
- Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat: maak 1 grote of 2 kleine pizzabodems.
- Bak deze 20-25 minuten voor op 180 °C. Haal de bodem uit de oven, besmeer met wat tomatensaus en beleg naar keuze.
- Bak de pizza’s in 15 minuten op 200 °C helemaal gaar.
Dit is een recept van PuurGezond.