 
Getty Images
      
  Stamppotvariatie, deze Ierse variant is om te smullen dankzij de groene kool.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- ½ groene kool of 400 gram gesneden groene kool
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Ca. 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Voedingswaarden
    Energie 
              
  370kcal
          
    Eiwit 
              
  10 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  8 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Verwarm de margarine en roerbak hierin de groene kool en de prei in een paar minuten gaar.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Meng de geroerbakte groente er door en strooi er nog wat nootmuskaat over.
Menusuggestie
Lekker met een gestoofd rundervlees of reepjes gebakken varkensvlees.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram runderlap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Extra informatie
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk het etiket.
Ingrediënten over?
Kool: verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
