Italiaanse vijgen

Getty Images

Deze week als dessert: Italiaanse vijgen. Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes en andijvie met olijven en kappertjes. Geniet van deze afsluiter!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bitterkoekjes
  • 1 dl magere griekse yoghurt (0%)
  • 1 eetlepel amandellikeur
  • 4 rijpe vijgen

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum

Bereiding

  1. Verkruimel de bitterkoekjes en roer de kruimels door de yoghurt.
  2. Voeg eventueel 1 eetlepel amandellikeur toe.
  3. Was de vijgen en snijd ze aan de bovenkant in vieren, maar snijd ze niet helemaal door.
  4. Plaats de vijgen in 2 ovenvaste schaaltjes en verdeel de yoghurt er over.
  5. Zet de schaaltjes 8 - 10 minuten onder een matig hete grill tot de vijgen warm zijn.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes en andijvie met olijven en kappertjes.