
Getty Images
Deze week als dessert: Italiaanse vijgen. Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes en andijvie met olijven en kappertjes. Geniet van deze afsluiter!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 2 bitterkoekjes
- 1 dl magere griekse yoghurt (0%)
- 1 eetlepel amandellikeur
- 4 rijpe vijgen
Voedingswaarden
Energie
165kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Verkruimel de bitterkoekjes en roer de kruimels door de yoghurt.
- Voeg eventueel 1 eetlepel amandellikeur toe.
- Was de vijgen en snijd ze aan de bovenkant in vieren, maar snijd ze niet helemaal door.
- Plaats de vijgen in 2 ovenvaste schaaltjes en verdeel de yoghurt er over.
- Zet de schaaltjes 8 - 10 minuten onder een matig hete grill tot de vijgen warm zijn.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes en andijvie met olijven en kappertjes.