Kabeljauw met zomergroente

Getty Images

Een heerlijk zomers visgerecht, smullen maar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram wortelen
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram peultjes
  • 1 gele paprika
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • 2 theelepels viskruiden
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

Maak de groente schoon.

  1. Maak de groente schoon
  2. Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
  3. Wrijf de vis in met de viskruiden.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
  5. Voeg de groente toe met wat peper en een scheutje water.
  6. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram krielaardappeltjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Worteltjes of bospeen: bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
510 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum