Getty Images
Vandaag op het menu: kapucijnerschotel!
Kapucijnerschotel
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Vegetarisch hoofdgerecht
- Eenpansgerecht
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 groot blik of grote pot kapucijners
- 5 eetlepels piccalilly
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 3 minuten bijtgaar.
- Maak de uien en de tomaten schoon.
- Snijd de uien in snippers en de tomaten in blokjes.
- Fruit de uien in de olie zacht.
- Laat de kapucijners uitlekken.
- Doe de kapucijners, de sperzieboontjes, de stukjes tomaat en de piccalilly bij de uien en warm alles goed door.
| Voedingswaarden per persoon | ||
| Recept | ||
| Energie | 425 kcal | |
| Eiwit | 25 gram | |
| Koolhydraten | 55 gram | |
| Vet | 8 gram | |
| Verzadigd vet | 1 gram | |
| Vezels | 25 gram | |
Bron
- Voedingscentrum