 
Getty Images
      
  Altijd lekker. Ook lekker met zilvervliesrijst
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- Stuk bloemkool
- 2 tomaten
- 1 dunne prei
- 1 ui
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel korianderzaad
- ½ theelepel komijnzaad
- 1 theelepel gemberpoeder
- 100 ml (kippen)bouillon met minder zout
Voedingswaarden
    Energie 
              
  310kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  10 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten, de prei in ringen en de ui in snippers.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de specerijen toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
- Doe de bouillon, de sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht enkele minuten.
- Voeg de roosjes bloemkool en de prei aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar. Maak eventueel op smaak met wat peper.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
	Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bloemkool: bewaar de rest van de bloemkool in de koelkast maximaal 10 dagen. Gebruik de rest in een rauwkostsalade of maak er een bloemkoolsoep van.
	 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
