Koolraap met mosterd

Getty Images

Volgens oeroude Achterhoekse tradities

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine koolraap
  • 2-3 theelepels mosterd
  • ½ dl kookroom light

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze.
  2. Snijd de plakken in smalle repen.
  3. Kook de koolraap in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  4. Roer de mosterd door de room.
  5. Giet de koolraap af en schep er het roommengsel door.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

    200 gram hamlap
    1 eetlepel vloeibare margarine
    6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
 

Voedingswaarden

Energie 
60kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur