Getty Images
Heerlijke koude soep met kip.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels bloem
- 7½ dl kippenbouillon
- 1 kleine appel
- 1 klein blikje maïskorrels
- 100 gram gebraden kiprollade (vleeswaar)
- 2 eetlepels zure room
Bereiding
- Maak de ui en de prei schoon.
- Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei met de kerrie en het gemberpoeder goudbruin.
- Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten de kippenbouillon bij en laat dit al roerend aan de kook komen.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Roer de blokjes appel en de uitgelekte maïs door de soep en kook dit nog een paar minuten.
- Laat de soep afkoelen.
- Snijd de kiprollade in reepjes.
- Roer de kip door de koude soep.
- Maak de soep op smaak met peper en de zure room.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
2 volkoren boterhammen
Ingrediënten over?
Zure room:
Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de zure room afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Meng de rest door een paar lepels yoghurt en maak er met geraspte komkommer en wat knoflook een lekkere tzatziki van. Eet de tzatziki met brood.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 330 kcal | 410 kcal |
| Eiwit | 15 gram | 20 gram |
| Koolhydraten | 30 gram | 40 gram |
| Vet | 15 gram | 15 gram |
| Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
| Vezels | 5 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum