 
Getty Images
      
  30 minuten stoven voor een mals stukje vlees.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 (rode) ui
- 200 gram lamslap
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 laurierblad
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 4 takjes koriander
Voedingswaarden
    Energie 
              
  260kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  4 gram
          
    Vezels 
              
  2 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem in dunne partjes.
- Snijd het lamsvlees in blokjes en bestrooi ze met peper en de gemalen koriander.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
- Voeg het laurierblad, 150 ml heet water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
- Strooi er kleingesneden koriander over.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte courgette en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- Geroerbakte courgette
- 150 gram zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Koriander: wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
