
Getty Images
Groente en peulvruchten heerlijk samen in een vegetarische soep.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram bruine linzen
- 1 dunne prei
- 300 gram tomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel kaneel
- ½ gedroogd chilipepertje
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 25 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukken en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de prei en de bleekselderij met de kaneel zacht.
- Verkruimel het chilipepertje er boven.
- Voeg de tomaten toe en smoor ze een paar minuten mee.
- Voeg de gare linzen met 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng de soep aan de kook.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
2 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.