
Getty Images
Een heerlijke combinatie!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- 1/3 groentebouillontablet
- 25 gram walnoten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel (walnoot)olie
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels mosterd
- 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)
Voedingswaarden
Energie
435kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1230 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ½ liter water met het stukje bouillontablet in ca. 35 minuten gaar.
- Hak de walnoten klein.
- Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
- Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
- Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.
Menusuggestie
Lekker met rucolasla met tomaat.
Hiervoor heb je nodig...
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.