
Getty Images
Voor deze heerlijke salade neem je de tijd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Stukje verse gember (grootte van ½ duim)
- ½ spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel citroensap
- 150 gram bieflap
- 6 stengels bleekselderij
- 100 gram peultjes
- 150 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ komkommer
- 3 bosuitjes
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd het stukje peper heel fijn.
- Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak een marinade van dit mengsel met de sojasaus, de olie en het citroensap.
- Snijd de bieflap in smalle repen en schep de marinade er door. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur in de marinade staan.
- Maak de bleekselderij en de peultjes schoon. Snijd de selderij in boogjes en halveer de peultjes.
- Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en afkoelen.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Was de komkommer en schaaf hem in lange repen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes. Meng de groente met de noedels.
- Bak de reepjes gemarineerd vlees in de hete olie bruin.
- Schik het vlees op de salade en strooi het sesamzaad er over.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.