Getty Images
      
  Voor deze heerlijke salade neem je de tijd.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- Stukje verse gember (grootte van ½ duim)
 - ½ spaanse peper
 - 1 teentje knoflook
 - 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
 - 1 eetlepel olie
 - 1 theelepel citroensap
 - 150 gram bieflap
 - 6 stengels bleekselderij
 - 100 gram peultjes
 - 150 gram volkoren noedels
 - 1 eetlepel sesamzaad
 - ½ komkommer
 - 3 bosuitjes
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  535kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
 - Snijd het stukje peper heel fijn.
 - Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak een marinade van dit mengsel met de sojasaus, de olie en het citroensap.
 - Snijd de bieflap in smalle repen en schep de marinade er door. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur in de marinade staan.
 - Maak de bleekselderij en de peultjes schoon. Snijd de selderij in boogjes en halveer de peultjes.
 - Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen.
 - Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en afkoelen.
 - Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
 - Was de komkommer en schaaf hem in lange repen.
 - Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes. Meng de groente met de noedels.
 - Bak de reepjes gemarineerd vlees in de hete olie bruin.
 - Schik het vlees op de salade en strooi het sesamzaad er over.
 
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum