Mie met varkensvlees, broccoli en pinda's

Getty Images

Mie met varkensvlees, broccoli en pinda's. Speciaal voor u!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 150-200 gram mie
  • 400 gram broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding

  1. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de bosuitjes in ringen.
  5. Hak de pinda’s grof.
  6. Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin.
  7. Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar.
  8. Laat de mie goed uitlekken.
  9. Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel.
  10. Maak het gerecht op smaak met de ketjap en wat vissaus en strooi de gehakte pinda’s er over.

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum