 
Getty Images
      
  Proef de zee. Lekker met snijbonensalade en volkoren stokbrood.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 dl bouillon met minder zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 bosuitjes
Voedingswaarden
    Energie 
              
  280kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  20 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die wijd open blijven staan en na een tik zich niet sluiten.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Verkruimel het pepertje er boven uit.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de bouillon en het paprikapoeder en laat de saus even pruttelen.
- Doe de mosselen in de saus en kook ze op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Verwijder ongeopende mosselschelpen.
- Strooi de bosui over de mosselen met saus.
Menusuggestie
Lekker met snijbonensalade en volkoren (stok)brood.
	
	Hiervoor heb je nodig...
- Snijbonensalade
- ½ volkoren stokbroodje
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bosuitjes: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
