 
Getty Images
      
  Een heerlijk kruidig recept.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 175 gram volkoren mie of andere volkoren noedels
- 150 gram bieflap
- 1 flinke paksoi
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- ½ rode peper
- ½ bosje koriander
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel vissaus of ketjap manis
Voedingswaarden
    Energie 
              
  590kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  70 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de mie goed uitlekken.
- Snijd de bieflap in dunne reepjes.
- Maak de groente en specerijen schoon.
- Snijd de paksoi in repen. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Rasp het stukje gember fijn.
- Snijd de peper in smalle ringen.
- Hak de steeltjes van de koriander klein.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de reepjes vlees in een paar minuten bruin. Neem het vlees uit de pan.
- Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember zacht.
- Roerbak de paksoi en de koriandersteeltjes kort mee.
- Voeg de ringetjes peper en de mie toe en warm het geheel goed door.
- Maak de mie op smaak met de vissaus en schep het vlees er door.
- Strooi de korianderblaadjes er over.
Ingrediënten over?
Gemberwortel: koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
