
Getty Images
Met volkorenpasta.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram volkoren penne
- 150 gram garnalen
- 2 eetlepels kookroom light
- 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1840 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met peper.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
- Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.
- Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.
- Maak het op smaak met de dille.
Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade.
Ingrediënten over?
Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.