
Getty Images
Een fris en romig recept.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 dl droge witte wijn
- 400 gram broccoli
- 175 gram volkoren penne
- 200 gram ongepaneerde varkensschnitzel
- 1 eetlepel olie
- 1 dl crème fraîche light
- 8 basilicumblaadjes
Voedingswaarden
Energie
660kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
- Kook het citroensap met de wijn tot de helft in.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
- Roer de crème fraiche door het citroen-wijnmengsel.
- Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
- Verdeel het over 2 borden en scheur de basilicum er over.
Ingrediënten over?
Crème fraîche light:
Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de crème fraîche afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Maak van een restje met wat yoghurt en verse kruiden een saus voor een koolsalade of andere rauwkostsalade.