 
Getty Images
      
  Lekker makkelijk.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 150 - 200 gram volkoren penne of macaroni
- 50 gram walnoten
- 250 gram roerbakgroente
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- Oregano
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Voedingswaarden
    Energie 
              
  655kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  70 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  30 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe met wat peper en oregano. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
- Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten er over.
- Strooi er aan tafel wat kaas over.
Ingrediënten over?
Walnoten: noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
