
Getty Images
Ideaal seizoensgerecht. Lekker met volkorenbrood.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 pompoen (ca. 1 kg)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ groentebouillontablet met minder zout
- 1 blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- Citroensap
- 1 prei
- 250 gram gemengde paddenstoelen
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de pompoen. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie glazig. Fruit de geraspte gember en het komijnzaad mee.
- Voeg de pompoen, 400 ml water en de halve bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de pompoen in ca. 20 minuten gaar.
- Spoel de zwarte boontjes in een vergiet onder de kraan af.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Roer de zwarte boontjes door de soep en warm het geheel goed door. Maak de soep op smaak met peper en een kneepje citroensap.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakken.
- Bak de prei met de paddenstoelen in de rest van de olie gaar. Schep dit op de soep.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 8 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Stuk citroen: bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.