Getty Images
      
  Gerookt paprikapoeder als smaakmaker.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+
          Ingrediënten
- 1 ui
 - 1 teentje knoflook
 - 2 eetlepels olie
 - 1 eetlepel tomatenpuree
 - 2 theelepels gerookt paprikapoeder
 - 100 gram zilvervliesrijst
 - ¼ groentebouillontablet
 - 250 gram broccoli
 - 100 gram wortelen
 - 3 tomaten
 - 1 blik of pot kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  520kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  1370 milligram
          Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
 - Bak de tomatenpuree en het paprikapoeder kort mee.
 - Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn. Schenk er 2½ dl water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in 15 – 20 minuten gaar.
 - Maak de groente schoon. Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes. Snijd de worteltje in plakken en de tomaten in stukjes.
 - Kook de broccoli en worteltjes in een bodempje water net gaar.
 - Spoel de kikkererwten onder de kraan af en laat ze uitlekken.
 - Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum