
Getty Images
Gerookt paprikapoeder als smaakmaker.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 100 gram zilvervliesrijst
- ¼ groentebouillontablet
- 250 gram broccoli
- 100 gram wortelen
- 3 tomaten
- 1 blik of pot kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1370 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
- Bak de tomatenpuree en het paprikapoeder kort mee.
- Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn. Schenk er 2½ dl water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in 15 – 20 minuten gaar.
- Maak de groente schoon. Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes. Snijd de worteltje in plakken en de tomaten in stukjes.
- Kook de broccoli en worteltjes in een bodempje water net gaar.
- Spoel de kikkererwten onder de kraan af en laat ze uitlekken.
- Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.