Risotto met paddenstoelen

Getty Images

Vandaag staat op het menu: risotto met paddenstoelen. Ook lekker met een ongepaneerde schnitzel en groene kool. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 10 gram gedroogde paddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels olie
  • 175 gram risottorijst
  • Ca. 7 dl (groente)bouillon
  • 150 gram paddenstoelen

Bereiding

  1. Was de gedroogde paddenstoelen.
  2. Week de paddenstoelen 15 minuten in 1 dl heet water.
  3. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
  4. Doe de geweekte paddenstoelen in een zeef en van het vocht op.
  5. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
  6. Zeef eventueel het weekvocht als er zand in zit.
  7. Fruit de sjalotjes in 1 eetlepel olie glazig.
  8. Voeg de risottorijst toe en warm dit mee tot alle korrels glanzen.
  9. Breng de bouillon aan de kook.
  10. Giet het weekvocht van de paddenstoelen en 1/3 deel van de bouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
  11. Voeg als het vocht is opgenomen steeds weer een deel van de bouillon toe.
  12. Kook de rijst zo in ± 25 minuten gaar.
  13. Maak intussen de paddenstoelen schoon.
  14. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de rest van de olie gaar.
  15. Strooi er een beetje peper over.
  16. Meng ze met de geweekte paddenstoelen door de risotto.

Menusuggestie

Lekker met een ongepaneerde schnitzel en groene kool.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram groene kool

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
4000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum