
Getty Images
Een oer-Hollands gerecht met aardappelen en kip.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
- 40 gram gedroogde appeltjes
- 2 kruidnagels
- kaneel
- peper
- 6 aardappelen
- 200 gram kippendijfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- azijn
- 1 eetlepel suiker
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Schaaf de rode kool in fijne slierten.
- Breng de kool met weinig water, de appeltjes, de kruidnagels, wat peper en kaneel aan de kook. Kook de rode kool in 30 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Verwijder de kruidnagels uit de kool en maak de kool op smaak met wat azijn en suiker.
- Geef de kipreepjes en aardappelen erbij.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.