 
Getty Images
      
  Pikante specialiteit uit Indonesië
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepel laos
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel citroensap
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 1 groot blik bruine bonen
Voedingswaarden
    Energie 
              
  465kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  25 gram
          
    Vet 
              
  9 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  2000 milligram
          Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Maak in een vijzel of in de keukenmachine een mengsel van de ui, de knoflook, de sambal en de laos.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Was de taugé.
- Verwarm de olie en fruit hierin het kruidenmengsel enkele minuten zacht.
- Voeg de tomatenblokjes, het bouillontablet, het citroensap en de basterdsuiker toe en breng dit aan de kook.
- Doe de prei en de uitgelekte en afgespoelde bruine bonen in de saus en warm het geheel goed door.
- Warm op het laatst de taugé even mee.
Ingrediënten over?
Taugé: taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
	 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
