
Getty Images
Een traditioneel Brits recept.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram winterwortel
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram magere (lams)gehakt
- 1 eetlepel bloem
- 1 dl bouillon met minder zout
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1½ dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
520 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
- Kook de wortelen in weinig water in 5 minuten gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine.
- Voeg het gehakt toe met peper en bak dit mee gaar en rul.
- Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
- Giet de bouillon en de tomatenblokjes er bij en laat het enkele minuten stoven.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Schep het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal en leg daarop de plakken wortel. Dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat het gerecht onder een voorverwarmde hete grill bruin kleuren.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes: bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.