 
Getty Images
      
  Vandaag staat op het menu: Schorseneren-ovenschotel van Merle. Een heerlijk gerecht uit de oven. Eet smakelijk!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 600 gram schorseneren
- Azijn
- 400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
- 25 gram walnoten
- 2 eieren
- 100 gram halfvolle kwark
- Tijm
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Voedingswaarden
    Energie 
              
  625kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  85 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  5 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Boen het zand van de schorseneren.
- Schil de schorseneren met een dunschiller.
- Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
- Kook de schorseneren 15 minuten in water.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren over.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
- Klop de eieren los en klop ze door de kwark. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.
Ingrediënten over?
Kwark:
	Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
	Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
