Sinaasappelmuffins

Getty Images

Heerlijke sinaasappelmuffins voor als nagerecht bij de koffie. U heeft 10 papieren cakevormpjes (caises) of een bakvorm voor scones nodig.

Aantal personen 
10
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 (onbespoten) sinaasappel
  • 40 gram gepelde walnoten
  • 3 eetlepels olie
  • 1 deciliter halfvolle melk
  • 1 ei
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels suiker

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Boen de sinaasappel goed schoon met warm water en snijd hem in stukken.
  3. Hak de sinaasappel in een keukenmachine of met een staafmixer in kleine stukjes.
  4. Voeg de noten toe en hak ze mee klein.
  5. Voeg de olie, de melk en het ei toe en meng dit er door.
  6. Doe in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker.
  7. Roer met een vork de sinaasappelmassa er door.
  8. Verdeel het deeg over de 10 vormpjes.
  9. Bak de muffins op de bakplaat midden in de hete oven in 20 minuten gaar.
  10. Laat ze afkoelen en geef er eventueel wat sinaasappelmarmelade verdund met sinaasappelsap bij.

Menusuggestie

Lekker als nagerecht met koffie en als hoofdgerecht een zuurkoolschotel.

Ingrediënten over?

Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
350 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum