Snelle bonenpot

Getty Images

Drie soorten in één klap

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidneybonen
  • 1 klein blik bruine bonen
  • 1 klein blik witte bonen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 300 gram roerbakgroente
  • Chilivlokken
  • 1 eetlepel balsamico-azijn

Bereiding

  1. Doe de drie soorten bonen met wat kookvocht in een pan en verwarm dit op klein vuur.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Verwarm de olie in een wok of koekenpan en bak hierin het vlees snel bruin. Bak de ui en de roerbakgroente ± 5 minuten mee.
  4. Voeg wat chilivlokken en de balsamico-azijn toe.
  5. Giet de bonen af en schep het vlees-groentemengsel er door.

Ingrediënten over?

Peulvruchten in blik of glas zijn gesteriliseerd en dus zeer lang houdbaar. Ze kunnen een paar jaar op kamertemperatuur bewaard worden zonder hun smaak, kleur en textuur te verliezen.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
30 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum