Snijboontjes op Thaise wijze

Getty Images

Een gemakkelijk recept, Thais voor beginners!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel olie
  • ½ dl kokosmelk

Bereiding

  • Maak de groente schoon. Snijd de snijbonen in repen en de ui en knoflook in snippers.
  • Fruit de ui en de knoflook met de koriander en de sambal in de hete olie glazig.
  • Voeg de snijbonen toe met de kokosmelk en eventueel een paar lepels water. Laat de snijbonen in ca. 8 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met kippendijvlees geroerbakt met oesterzwammen en mihoen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram kippendijvlees
  • 1 kleine ui
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels miehoen

Voedingswaarden

Energie 
145kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum