Speculaasbroodjes

Getty Images

Als dessert voor deze week hebben we speculaasbroodjes. Lekker voor het sinterklaasweekend. Laat de herfststormen maar komen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 50 gram rozijnen
  • 1 sinaasappel (alleen de schil)
  • 300 gram meergranenbroodmix
  • Ca. 8 speculaasjes of 75 gram
  • kruidnootjes
  • 1 appel
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste laagje van de schil.
  3. Meng de geraspte sinaasappelschil door de meergranenbroodmix.
  4. Maak er met water en de olie een brooddeeg van volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Kneed er de rozijnen door.
  6. Dek het deeg af met plastic folie en laat het op een warme plaats 30 minuten rijzen.
  7. Verkruimel de speculaasjes of kruidnootjes tot kleine kruimels. Gebruik hiervoor een keukenmachine of doe de speculaas in een schone theedoek en sla ze met een fles of deegrollen klein.
  8. Warm de oven voor op 50° C.
  9. Schil de appel en rasp hem grof.
  10. Druk of rol het deeg op het aanrecht tot een rechthoekige lap van ca. 25 bij 25 cm.
  11. Verdeel de geraspte appel in een smalle strook over de hele breedte van de deeglap. Strooi hier de speculaaskruimels over.
  12. Rol de deeglap op en snijd de rol in 10 stukjes.
  13. Leg de rolletjes met de snijkant naar boven op het bakblik van de oven.
  14. Schuif de bakplaat in het midden van de warme oven laat de rolletjes eerst 20 minuten in de warme oven rijzen, met de ovendeur op een kier.
  15. Neem de bakplaat uit de oven en zet op een warme plaats weg.
  16. Verwarm de oven tot 180° C en bak de broodjes in ca. 20 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht een stamppotje met groene kool en saucijsjes.

 

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum