Spinaziestamppot

Lekker en simpel: zo maak je stamppot van spinazie

Spinaziestamppot
Getty Images

Zelf spinaziestamppot maken is simpel en lekker! Stamppot vinden wij het hele jaar kunnen, maar in de winter is spinazie toch wel een van onze favorieten voor in de stamppot. Breng de stamppot op smaak met een ui en een teentje knoflook en wat kruiden. Scheutje room erover en smullen maar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram aardappels
  • 250 gram knolselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram wilde spinazie
  • scheutje room

Bereiding

  • Schil de aardappels en de knolselderij. Snij in stukken en kook alles samen gaar in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook zacht en iets bruin.
  • Giet de aardappels en knolselderij af. Snij de wilde spinazie in repen en de stelen in stukjes. Pureer de aardappels met de knolselderij, roer er een scheutje room door en de ui door.
  • Houd de pan warm op de hittebron en schep beetje bij beetje de spinazie door de puree. De spinazie moet slinken. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Serveertips

  • Je kunt spinaziestamppot serveren met vlees, gehaktbal of kipfilet. Maar ook met kabeljauw.
  • Vega kan ook: lekker met gebakken in sojasaus gemarineerde tahoe of tempé of met gehakte noten.

Dit is een recept van Puur Gezond en eerder gepubliceerd op Gezondheidsnet.

Auteur