Getty Images
      
  Een recept met een zoetzure smaakbeleving.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- 25 gram rozijnen
 - 1 klein spitskooltje
 - 1 eetlepel azijn
 - 1 eetlepel tomatenketchup
 - 1 eetlepel olie
 - 20 gram gerapste belegen 30+ met minder zout
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  195kcal
          
    Eiwit 
              
  9 gram
          
    Koolhydraten 
              
  20 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  9 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  400 milligram
          Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in lauw water wellen.
 - Verwijder van de spitskool lelijke bladeren. Was het kooltje en snijd hem in smalle repen.
 - Klop een dressing van de azijn, peper, de tomatenketchup, 1 eetlepel water en de olie. Roer de geraspte kaas er door.
 - Meng de dressing en de uitgelekte rozijnen door de spitskool.
 
Menusuggestie
Lekker met gegrilde gehaktschijf en krieltjeaardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram rundergehakt
 - 1 volkoren boterham
 - stukje ui
 - 350 gram krieltjes
 
Ingrediënten over?
Tomatenketchup: bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum